duminică, 9 octombrie 2011

El 'prietenul'!

De ce cineva care se baga sub pielea ta, si care crezi ca iti este prieten profita apoi de toate slabiciunile tale?
Sa isi demonstreze siesi ca e mai bun, sa para mai puternic in fata ta, cand tu stii ca nu i-ai vrut raul niciodata si l-ai sustinut atunci cand a plans pe umarul tau. Doar pentru ca joca un teatru de doi bani pentru ca are orgoliu, si tu stiind asta o accepti pentru ca vrei sa afli ce s-a intaplat, de ce joaca teatru, sau ce urmareste si daca nu urmareste nimic atunci de ce te intreaba de sanatate atunci cand vrea?
De ce sa te joci cu mintea unui om doar pentru ca ai citit doua carti in plus, sau doar pentru ca ai senzatia ca le-ai si inteles? Sa stii ca minti si apoi sa te duci la culcare impacat ca ai fost tare, si nu ai cazut tu de prost, ci celalat, el 'prietenul'.
Asa, nu va e mila de nimic, nu credeti in principii sau juraminte, nici macar de voi nu mai stiti cine sunteti, doar vreti sa va pastrati aparentele curate cu ajutorul zambetului fals afisat pe fata alba de grija si stresul de a fi inca o zi mai bun, mai tare, decat el 'prietenul'.
Oare chiar nu mai exista PRIETENIA sau doar ideile dupa care ne ghidam sunt tupeul, nesimtirea si orgoliul. Da, cred ca ultima varianta primeaza, si exista peste tot nu doar intre 'prieteni', si e foarte pacat ca ne indemnam unii pe altii sa fim mai tupeisti, mai rai, mai orgoliosi, pentru ca altfel nu vom rezista unii in fata celorlalti, chiar deloc.
De ce sa nu ai curajul sa spui ce te deranzeaja, atunci cand el  'prietenul' habar nu are ce iti trece prin cap, si nici nu vrea sa interpreteze? Pentru ca nu vrei sa te injosesti, pentru ca esti tu sigur ca, de fapt, el stie cu ce te-a deranjat dar e tupesist si si-a batut joc de tine, asa da, asta e, asa, tot ce trebuie sa faci esti sa-ti ridici nivelul de tupeu, astfel incat sa fii peste el. Da, sigur asta o sa faci, si nu o sa stii niciodata ca il umilesti, si ca el nu a fost tupeist, ci doar a avut incredere in tine, si te-a cosiderat prieten adevarat, si ar vrea ca tu sa nu te mai porti asa, si ar vrea sa iti dai seama sigur ca el chiar nu a facut nimic din ce  nu voia, sau nu a facut nimic in mod voit sa te supere.
Dar nu e nimic, el va pierde notiunea de prietenie inca o data, si tu vei pierde un prieten pe umarul caruia ai plans cand ai avut nevoie, si nu doar atat.
Fiti umani!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ia sa vedem un alt comentariu...